Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Drodzy Rodzice!

Nasze przedszkole posiada WOJEWÓDZKI CERTYFIKAT PRZEDSZKOLA PROMUJĄCEGO ZDROWIE oraz należy do SIECI PRZEDSZKOLI PROMUJĄCYCH ZDROWIE.

Ponadto przedszkole bierze udział w kampaniach i programach mających na celu poprawę jakości odżywiania dzieci.

01.09.2025 r. - PONIEDZIAŁEK

I ŚNIADANIE

Chleb krojony, chleb 5 ziaren, masło, parówki z cielęciną, polędwica sopocka, szynka z indyka, serek topiony, pomidor, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną, kawa inka na mleku, arbuz.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Jogurt naturalny, melon, jeżyny, pestki dyni do podjadania, papryka czerwona do chrupania, mięta.
Alergeny: gluten, mleko, jaja

OBIAD

Zupa pomidorowa na indyku z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego z rzodkiewką, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: gluten, mleko, seler
 

02.09.2025 r. - WTOREK

I ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku, chleb krojony, chleb żytni ze słonecznikiem, masło, kiełbasa krakowska parzona, szynka z indyka, jajko przepiórcze, ogórek zielony, papryka, roszponka, herbata z cytryną, nektarynki.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Pudding z kaszy manny na mleku, borówka amerykańska, maliny, pomidorki koktajlowe do chrupania, herbata z aronii.
Alergeny: gluten, mleko

OBIAD

Zupa jarzynowa na indyku z ziemniakami, kasza pęczak, zraziki wołowe w sosie, surówka z buraczków, surówka colesław, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
  

03.09.2025 r. - ŚRODA

I ŚNIADANIE szwedzki stół

Chleb krojony, chleb kolorowy, masło, szynka z wędzarni, szynka krucha z kurczaka, erek śniadaniowy, papryka żółta, ogórek małosolny, sałata rzymska, kakao na mleku, herbata z cytryną, melon.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Pasta z makreli wędzonej, szczypiorek, kiełki, bułka paryska, marchewka do chrupania, herbata z dzikiej róży.
Alergeny: gluten, mleko, ryba, seler

OBIAD

Zupa gulaszowa na łopatce wieprzowej i indyku, kluski leniwe posypane cukrem trzcinowym, sałatka owocowa (brzoskwinia, arbuz, banan), kompot truskawkowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
 

04.09.2025 r. - CZWARTEK

I ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku, chleb krojony, chleb graham, masło, szynka drobiowa, szynka konserwowa, serek łaciaty z pomidorkami, rzodkiewki, ogórek kiszony, roszponka, herbata z cytryną, śliwki.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Placuszki bananowe posypane płatkami migdałów i posypane wiórkami, marchewka do chrupania, herbata żurawinowa.
Alergeny: gluten, mleko, jaja

OBIAD

Zupa szczawiowa na indyku z ryżem i jajkiem, ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z kurczaka, surówka z pora, surówka z gruszki i selera naciowego, kompot z owoców leśnych.

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
 

05.09.2025 r. - PIĄTEK

I ŚNIADANIE

Chleb wieloziarnisty, chleb krojony, masło, szynka z krucha z kurczaka, szynka konserwowa, serek topiony, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, rucola, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, brzoskwinie.

Alergeny:gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Hummus z soczewicy, bułka paryska, ogórek kiszony, szczypiorek, papryka żółta do chrupania, mięta.

Alergeny: gluten, mleko

OBIAD

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, mix sałat z granatem i pomidorkami koktajlowymi, kompot wiśniowy.

Alergeny:gluten, mleko, jaja, seler
Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.

SMACZNEGO!!!