Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Drodzy Rodzice!

Nasze przedszkole posiada WOJEWÓDZKI CERTYFIKAT PRZEDSZKOLA PROMUJĄCEGO ZDROWIE oraz należy do SIECI PRZEDSZKOLI PROMUJĄCYCH ZDROWIE.

Ponadto przedszkole bierze udział w kampaniach i programach mających na celu poprawę jakości odżywiania dzieci.

14.04.2025 r. - PONIEDZIAŁEK

I ŚNIADANIE

Chleb krojony, chleb 5 ziaren, masło, kiełbasa krakowska, bekon z beczki, serek łaciaty z cebulką, pomidor, ogórek małosolny, rucola, herbata z cytryną, jabłko.
Alergeny: gluten, mleko, jaja

II ŚNIADANIE

Jogurt naturalny, banan, borówka amerykańska, ziarno słonecznika, pestki dyni, ogórek zielony do chrupania, herbata hibiskus.
Alergeny: gluten, mleko

OBIAD

Zupa ogórkowa na indyku z ziemniakami, stripsy z kurczaka, ryż jaśminowy, surówka z pora, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
 

15.04.2025 r. - WTOREK

I ŚNIADANIE

Kasza manna na mleku, chleb krojony, chleb wieloziarnisty, masło, kiełbasa szynkowa, szynka krucha z kurczaka, ser żółty, rzodkiewki, ogórek zielony, rucola, herbata z cytryną, winogrono.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Sałatka warzywna, bułka kajzerka, masło, jabłko suszone, żurawina suszona, dynia suszona, herbata hibiskus, kakao.
Alergeny: gluten, mleko

OBIAD

Barszcz ukraiński na indyku z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi, brokuł, kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: gluten, mleko, seler
  

16.04.2025 r. - ŚRODA

I ŚNIADANIE szwedzki stół

Chleb krojony, chleb graham, masło, szynka konserwowa, szynka z wędzarni, kabanosy drobiowe, serek śniadaniowy, papryka żółta, ogórek małosolny, kiełki, kakao na mleku, herbata cytryną, melon.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Paprykarz z makreli wędzonej z dodatkiem ryżu, szczypiorek, papryka czerwona, bułka paryska, masło, herbata zielona z opuncją.
Alergeny: gluten, mleko, ryba, seler

OBIAD

Zupa gulaszowa na indyku i łopatce wieprzowej z ziemniakami, razowy makaron penne z serem ricotta, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, kompot śliwkowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
 

17.04.2025 r. - CZWARTEK

I ŚNIADANIE

Kluski lane na mleku, chleb żytni ze słonecznikiem, chleb krojony, masło, serek śniadaniowy, szynka konserwowa, szynka krucha z kurczaka, ogórek zielony, pomidor, sałata, herbata z cytryną i miodem, gruszki.
Alergeny: gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Ciasto marchewkowe /sernik/jabłecznik -własnego wyrobu, maliny, winogrono, borówka amerykańska, herbata zielona z pigwą.
Alergeny: gluten, mleko, jaja

OBIAD

Barszcz biały na białej kiełbasie z jajkami przepiórczymi, schab ze śliwką, ziemniaki z koperkiem, buraczki zasmażane, surówka z marchewki, kompot z owoców leśnych.

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja
 

18.04.2025 r. - PIĄTEK

I ŚNIADANIE

Chleb żytni jasny, chleb krojony, masło, polędwica sopocka, szynka krucha z kurczaka, twaróg, ogórek kiszony, papryka czerwona, rucola, kawa inka na mleku, herbata z cytryną, kiwi złote.
Alergeny:gluten, mleko

II ŚNIADANIE

Ryż na mleku z jabłkiem prażonym i cynamonem, ogórek zielony do chrupania, ziarno słonecznika do podjadania, morela suszona, herbata zielona z opuncją.

Alergeny: gluten, mleko

OBIAD

Zupa neapolitańska na indyku z makaronem, ziemniaki z koperkiem, panierowany filet z miruny, surówka z selera z rodzynką, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy.

Alergeny:gluten, mleko, jaja, seler, ryba
Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.

SMACZNEGO!!!